Mehuasema

Sää on vaihtumassa syksyiseksi ja samalla kypsyvät herkulliset omenat, joten Alitalon mehuaseman avaa jälleen ovensa- tervetuloa!

Tuo omenasi mehustettavaksi meille mehuasemallemme Paimioon!

Samassa osoitteessa Alitalon Vihanneksen kanssa toimii syysaikaan tuoremehuasema, jonne voitte tuoda omenanne mehustettavaksi. Mehustukseen kelpaavat mainiosti myös vaikkapa maahan pudonneet omenat. Mehustaa kannattaa vauvasta vaariin!

Vuoden 2023 omenasato vaikuttaa runsaalta ja  Mehuasemalle saattaa olla jonoa, joten suosittelemme aina varaamaan ajan alla olevasta linkistä. Otamme kuitenkin edelleen vastaan myös puhelinvarauksia.

Koska terveytesi on meille tärkeä, suosittelemme varaamaan ajan siten, että tuot omenat Mehuasemalle ja noudat valmiit mehut myöhemmin. Lisätietoja alla olevasta linkistä.

Ajanvaraukseen »

Voit myös soittaa: 041-310 6641 (Ulla-Maija)

Miten toimia?

TERVETULOA ALITALON PUUTARHAN MEHUASEMAN AJANVARAUKSEEN! 

(Mehuasemamme sijaitsee Paimiossa, Kaimalantien varrella, noin 30min päässä Turusta ja Salosta.)

Korona vaikuttaa myös meidän toimintaamme. Terveytesi on meille tärkeä asia, joten:
– tulethan meille vain terveenä. Mehustamaan ei saa tulla oireisena tai sairaana. Mikäli sinulla esiintyy mitään sairastumiseen viittaavia oireita, pyydämme peruuttamaan varaamasi ajan (soittamalla) turvataksesi meidän sekä muiden mehustajien terveyden.
– saapuessasi Mehuasemalle huolehdithan käsihygieniasta. Käsidesia on saatavilla.
– lähikontaktien välttämiseksi pyydämme noudattamaan 1-2 metrin turvaväliä sekä välttämään tarpeetonta kontaktia (esim. kättely).Suosittelemme ensisijaisesti varaamaan ajan siten, että tuot omenat mehuasemalle ja noudat ne saatuasi viestin, että mehut ovat valmiina. 

Miten varata aika ja toimia mehustuksessa?
Varatkaa aika mehustukseen tätä järjestelmää käyttäen tai soittakaa Mehuasemalle. Ajanvarauksen yhteydessä ilmoitetaan jo ennakkoon:
– tuotteko omenat ja noudatte valmiin mehun myöhemmin (suosittelemme tätä ensisijaisesti kaikille) vai odotatteko paikanpäällä mehustamisen ajan,
– arvioidun omenoiden kilomäärän,
– pastöroidaanko mehu, (HUOM. Pastöroimaton mehu vaan isoihin astioihin. Sitä emme voi valitettavasti pullottaa)
– Mehu on mahdollista pakata: 

    – 3ltr hanapakkaukseen pahvilaatikossa,
– itseseisovaan 3ltr muovipakkaukseen, sekä
– Alitalon Mehustamolta aikaisempina vuosina ostettuihin lasipulloihin, jotka tuot  mukanasi, että
– Alitalon Mehustamolta ostettaviin uusiin lasipulloihin.
– muuta tarpeellista tietoa mehustusta varten.
Kun saavutte mehuasemalle, tuokaa omenat (sekä jos tuot mukana aikaisemmin meiltä ostettuja puhtaita pulloja) tullessanne. Omenoita ei mehustamisen yhteydessä erikseen pestä. Emme enää ota vastaan mehun pullotukseen sekalaisia pulloja /  mehukanistereita / viini- tai viinapulloja.

Huom: Kun tuot omenat mehustukseen (ja haette valmiit mehut myöhemmin), niin ota mukaasi nimilappuja (vedenkestäviä mieluiten), jolla voit merkitä omat omenasi. Pihalla saattaa olla kymmeniä eriä odottamassa mehustusta, niin emme tunnista juuri sinun omenoita, jos niitä ei ole merkitty. Mehuaseman seinässä on postilaatikossa paperia ja kyniä, jos nimilaput puuttuvat.

Mikäli joudutte muuttamaan/perumaan mehustusajan, soittakaa Mehuasemalle hyvissä ajoin!

Säilyvyys

Puhtaissa lasipulloissa, tiiviillä korkeilla pastöroitu mehu säilyy viileässä jopa 5 vuotta. Pastöroimaton mehu täytyy pakastaa, jotta se säilyy.

Mehua omenoista tulee keskimäärin 60-80 prosenttia painosta, vaihdellen lajikkeiden mukaan. Pienin määrä, josta mehua voidaan tehdä on 30 kg.

Hinnasto:
Mehustus pastöroinnilla: 80 c/kg omenoita
Ilman pastörointia: 50 c/kg omenoita
Lasipullot 1 l: 90 c/kpl (sisältää korkin)
3 ltr muovipakkaus: 1€
pahvipakkaus muovin ympärille: 1,2€ (valkoinen) tai 1,5€ (värillinen=kuvallinen)
3 ltr itseseisova muovipakkaus: 2€
Muovikorkki: 0,15€/kpl (jos olet ostanut meiltä aikaisemmin ”pitkäkaulaisia” pulloja eikä sinulla ole enää korkkeja tallessa)

 

Meillä käy maksuvälineinä pankkikortti ja käteinen.