Yritys

Alitalon Vihannes on toisessa polvessa toimiva perheyritys kasvis- ja vihannestuotteiden alalla. Toimitamme ensiluokkaisia tuotteita mm. suurkeittiöille ja ravintoloille. Toimipisteemme on Paimiossa.

Alitalon Vihannes on perustettu vuonna 1997 mutta yrityksen juuret ulottuvat 60-luvulle saakka jolloin perustajapariskunta ryhtyi Paimiossa harjoittamaan kauppapuutarhatoimintaa. Pian toiminnan painopiste kuitenkin muokkaantui vihannestuotteiden jalostukseen ja nykyistä toimintaa vastaavaksi. Toinen sukupolvi siirtyi johtoon pari vuotta sitten, mutta perustajat jatkavat alalla edelleen toimipaikan ohessa olevassa Mehuasemassa, jonne yksityiset henkilöt voivat tuoda omenansa mehustettavaksi.

 

Tänä päivänä Alitalon Vihanneksen toiminta ja arvot ovat samat kuin kymmeniä vuosia sitten. Tärkeää on asiakkaan ripeä ja laadukas palvelu, joustavat toimitusajat sekä ensiluokkainen tuote. Ajattelemme alaamme myös käsityönä – vaikka tuotantotilamme ovatkin nykyaikaiset ja täynnä hyödyllistä teknologiaa, liittyy toimintaamme silti paljon kotimaista käsityötä sekä tarkkaa laadunvalvontaa.

Omavalvonnan avulla Alitalon Vihannes Oy pyrkii omalta osalta turvaamaan kuluttajan turvallisuuden ja varmistamaan elintarvikemääräysten noudattamisen – se on osa yrityksen laadunvalvontaa. Omavalvontasuunnitelma on laadittu tuotantoprosessin mukaan vaihe vaiheelta aloittaen tuotekuvauksesta, raaka-aineista sekä työnkulkukaavioista edeten valmiiseen tuotteeseen ja sen luovuttamiseen. Omavalvontasuunnitelma on tehty HACCP-järjestelmää apuna käyttäen.

 

Tuotteiden kylmävarastojen ulkopuolinen aika pidetään mahdollisimman lyhyenä. Valvontaa suoritetaan koko valmistusprosessin ajan aina siihen asti, kunnes tavara luovutetaan vastaanottajalle. Valmistusprosessin aikaisista toiminnoista pidetään kirjaa.

Kaksi kertaa vuodessa tehdään mikrobiologinen tutkimus laboratoriossa: tällöin tuotteesta tutkitaan pistokokein hiivat, homeet, aerobiset mikro-organismit ja lämpökestoiset koliformiset bakteerit. Tuotteista otetaan mikrobiologisia näytteitä myös, mikäli tuotteen laadussa esiintyy ongelmia.

Viimeisimmässä Oiva-tarkastuksessa saimme arvosanan Oivallinen. Oiva-raportin pääset näkemään tästä